Hovězí burger

Ingredience:

200 g mletého hovězího

60 g rajčat

60 g salátové okurky

volitelně slanina, sýr, hořčice, salát

150 g bílého nebo červeného zelí

20 g sádla

40 g majonézy

40 g cibule

chilli

sůl a pepř

2 hamburgerové bulky Penam

 

Postup:

ZELNÝ SALÁT

Zelí zbavené košťálu nakrouhejte na tenké nudličky a jemně je osolte. Zelí smíchejte s majonézou, dále s 20 g drobně nakrájené cibulky a pepřem.

BURGER

Mleté maso smíchejte se solí, pepřem a chilli. Z hmoty vytvarujte nižší placky, s mírně prohloubeným středem. Na pánvi opečte hamburgerové bulky. Maso propečte podle toho, jak jej máte rádi. Mezi bulky postupně vkládejte ingredience – pár lístků salátu, tenká kolečka rajčat, okurky, cibuli a maso. Můžete přidat i plátek sýra a vypečenou slaninu. Bulky Penam pak namažte hořčicí nebo majonézou.