Dýňové máslo

Ingredience:

celozrnný chléb Penam

1x menší dýně Hokaido

máslo

dýňová semínka

pažitka

koření Garam masala

sušený zázvor

sůl

čerstvý pepř

Postup:

Nejdříve si dýní oloupeme a očistíme od semínek. Semínka nevyhazujte. Jednotlivé kousky vyberte a propláchnete důkladně vodou. Nejlépe se suší v troubě. Zbavte je co nejvíce dužiny a poté je rozložte na plech vyložený pečícím papírem. Dbejte na to, aby se nepřekrývala.

Pečte je asi jednu hodinu ve vyhřáté troubě na 200 °C (nezapomínejte je občas promíchat), dokud neoschnou. Po dosušení plech vyndejte a nechte vše úplně vychladnout.

Dýni dejte vařit. Jakmile bude měkká, rozmixujte ji a vložte koření Garam masala, sušený zázvor, osolte a opepřete. Vše podle chuti.

Poté zamixujte dohromady s máslem v poměru 2:1.

Dozdobit můžete pažitkou a dýňovými semínky.