Domácí kachní paštika

Ingredience:

700 g kachních jater

1 velká cibule

1 větší stroužek česneku

2 dcl bílého suchého vína

150 g másla (100 g do paštiky a 50 g na finální zalití hotové paštiky)

100 ml smetany ke šlehání

1 šalotka (nasekaná)

svazek čerstvého tymiánu

sůl a pepř

Penam tousty světlé

Postup:

Játra očistěte od přebytečných blan a nakrájejte na stejně velké kostičky. Na poloviční kolečka nakrájejte cibuli, najemno nasekejte česnek a na pánvi rozpusťte máslo. Cibuli a česnek nechte na pánvi změknout. Pak přidejte nakrájená játra a nechte je „zatáhnout“. Dále játra podlijte vínem a přidejte hrst čerstvého tymiánu. Alkohol nechte odpařit. Stáhněte z ohně, osolte a opepřete dle chuti. Nechte vychladnout a poté směs rozmixujte. Přidejte polovinu množství (50 ml) smetany a začněte mixovat. Postupně přidávejte zbylých 50 ml smetany (dle konzistence). Hotovou paštiku zalijte rozpuštěným máslem – tak, aby byla celá ponořená. Podávejte s opečenými tousty.