Apple crumble

Ingredience

Na jablečnou náplň:

6 středně velkých jablek

1 lžička nastrouhaného čerstvého zázvoru

2 lžíce citronové šťávy

2 lžičky citronového kůry

½ hrnku třtinového cukru

2 lžičky mleté skořice

¼ lžičky mletého muškátového oříšku

2 lžíce kukuřičného škrobu

Špetka soli

 

Na drobenku:

¾ hrnku Penam Hladké mouky

¾ hrnku třtinového cukru

1 hrnek ovesných vloček

½ hrnku nasekaných pekanových ořechů

Špetka soli

Balíček vanilkového cukru

8 lžic vychlazeného másla + na vymazání

Postup:

Troubu předehřejte na 180 °C.

Oloupejte jablka a zbavte je jadřinců. Nakrájejte na kostičky a ve větší míse smíchejte s ostatními ingrediencemi na náplň.

V jiné míse smíchejte mouku, cukr, vločky a ořechy. Přidejte špetku soli, vanilkový cukr a do sypké směsi zapracujte máslo tak, aby vám vznikla drobenka.

Formu na koláč o průměru 26-28 cm vymažte máslem. Na dno vyrovnejte jablkovou náplň a rovnoměrně ji posypte drobenkou. Dejte péct na 45 až 50 minut, dokud drobenka nezezlátne. Nechte vychladnout a ještě teplé podávejte.