Recepty

Vanilkové rohlíčky

Andrea B.

Suroviny

  • 120 g mletých vlašských ořechů
  • 120 g cukru moučka
  • 280 g hladké mouky
  • 220 g másla
  • Na obalení moučkový a vanilkový cukr

Postup

Měkké máslo zpracujeme s hladkou moukou, cukrem moučka a mletými vlašskými ořechy na těsto. Připravené těsto zabalíme do fólie a dáme do chladničky odležet. Poté těsto vyjmeme z chladničky a tvarujeme rohlíčky nebo dáváme těsto po kouscích do masového strojku s nástavcem na cukroví a vytlačujeme stejně dlouhé tyčky, které na plechu mírně ohneme do tvaru rohlíčků.

Rohlíčky pečeme na plechu s pečícím papírem asi 10 minut při 180 °C. Ještě horké rohlíčky obalíme v cukru moučka, do kterého můžeme přimíchat pro lepší vůni vanilkový cukr.

Recenze

S prací s touto moukou jsem byla naprosto spokojená. Mouka je krásně vláčná, lehká a prodyšná. Řekla bych, že mnohem jemnější než obyčejná hladká mouka. S holčičkami jsme zkoušely upéct korpus na dort dle vašeho receptu uvedeného na mouce, vanilkové rohlíčky, perníčky a trdelníky. Zpracování těsta bylo bez problémů, nelepilo se, nedrobilo se. Výsledné cukroví bylo krásně křehké, mělo lepší konzistenci než s obyčejnou moukou. Korpus na dětský dort byl krásně nadýchaný . U nás měla tato mouka úspěch a určitě ji budeme používat i nadále.

Andrea B.