Recepty

Trojský chléb s domácí bylinkovou paštikou

Suroviny

  • 600 g kachních jater
  • 50 g slaniny nakrájené na kostičky
  • 2 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 120 g másla
  • 3 PL oleje
  • 30 ml smetany
  • 50 ml červeného vína
  • 2 PL bylinek: tymián, rozmarýn, bazalka
  • Sůl a pepř

Postup

Cibuli nakrájíme nadrobno a na rozpálené pánvi osmažíme společně se slaninou dvě minuty. Přidáme kachní játra, česnek a smažíme další dvě minuty, následně přilijeme červené víno a směs vaříme tak dlouho až se skoro všechna tekutina odpaří. Do takto připravené směsi přilijeme smetanu, přidáme směs bylinek, osolíme, opepříme a povaříme další tři minuty.  Uvařenou játrovou směs rozmixujeme dohladka a necháme chladit.