Recepty

Tagliatelle s tuňákem a smetanovou omáčkou

Liduška U.

Suroviny

Těsto:

  • 300 g polohrubé mouky
  • 3 vejce
  • Případně trochu vody

Omáčka:

  • 250 ml smetany na vaření
  • Cherry rajčátka
  • Zelené olivy
  • Baby špenát
  • Dva stroužky česneku
  • Schwardswaldská šunka
  • Sůl
  • Pepř

Dále budeme potřebovat:

  • 200 g filet z lososa
  • Olivový olej

Postup

Nejdříve připravíme těstoviny. Smícháme mouku a vejce. Dobře zpracujeme na vláčné těsto. V případě potřeby přilijeme trošku vody. Těsto rozválíme na velmi tenký až průsvitný plát a krájíme na cca 1 cm široké nudle, které můžeme hned vařit v osolené vroucí vodě s troškou oleje. Uvařené nudle scedíme a trošku propláchneme studenou vodou.

Na pánvi osmažíme po obou stranách lososa. Solíme, až po osmažení. Na pánvi, kde se smažil losos, osmažíme nadrobno nakrájenou schwardswaldskou šunku, nalijeme smetanu, nasypeme pokrájená rajčátka, olivy, dobře propláchnutý špenát a utřený česnek. Osolíme, opepříme. Vaříme na mírném ohni, dokud se omáčka nezredukuje a nezhouste.

Do hotové omáčky nasypeme uvařené těstoviny, zamícháme a prohřejeme. Nakonec přidáme nakrájeného lososa, promícháme a podáváme.

Recenze

S těstem se pěkně pracovalo, netrhalo se ani při těstovinách, ani při knedlících. Mouka dobře pojí a nechává těsto vláčné.
A obal je super 🙂

Liduška U.