Recepty

Pizza

Mirka Š.

Suroviny

  • 375 g mouky
  • 1 lžíce sušeného droždí
  • 1 lžička krupicového cukru
  • 1 lžička soli
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 250 ml vody
  • Přísady na pizzu dle chuti

Postup

Vytvoříme kvásek: smícháme v misce droždí, cukr a 250 ml vlažné vody. Asi 5 minut necháme stát na teplém místě, aby se na hladině objevily bubliny.

Mouku osolíme a přidáme k ní olej. Uprostřed uděláme důlek, nalijeme do něj kvásek a vypracujeme těsto. Na pomoučněném vále ho cca 3 minuty propracujeme, aby bylo pružné. Pak ho rozdělíme na 2 díly, přikryjeme navlhčenou utěrkou a necháme v teple 30 minut kynout.

Vytvoříme placky na pizzu. Ty dáme na plech na pečící papír a přidáme ingredience na pizzu dle své chuti. Předehřejeme troubu na 200°C. Pak pečeme 15–20 minut, dozlatova.

Recenze

Dostali jsme na testování Mouku hladkou světlou na extra pizzu.
Mouka je jemně namletá, neobsahuje žádné hrudky. Těsto z ní bez problémů kynulo, mělo konzistenci, která je na výrobky typu pizza, ciabatta, foccaccia nejlepší = lehce lepivé, drželo tvar a netrhalo se. Nechali jsme část pizzy i cibatty záměrně do druhého dne, abychom zjistili, zda ztvrdnou, či ne. Neztvrdly a daly se s chutí jíst. Za mě mohu tuto mouku doporučit, určitě jí budu používat i nadále.

Mirka Š.