Recepty

Jablečná toustová žemlovka

Suroviny

  • Rosický toustový chléb Penam světlý 500g
  • Mléko
  • Vajíčka
  • Cukr
  • Jablka
  • Rozinky
  • Tuk na vymazání a pokropení
  • Strouhanka
  • Máta, skořice a jablíčka na dozdobení

Postup

Toustový chléb rozkrojíme napůl, polijeme mlékem smíchaným se žloutky a cukrem. Nastrouháme jablka, přidáme rozinky a zamícháme. Zapékací misku vymažeme tukem, vysypeme strouhankou a začneme pokládat navlhčené tousty. Tousty prokládáme nastrouhanými jablky s rozinkami a tento postup opakujeme. Jako poslední vrstvu dáme zase tousty. Tousty pokropíme tukem a pečeme ve vyhřáté troubě. Na žemlovku po zapečení položíme našlehaný sníh ze dvou bílků, jedné lžíce cukru a necháme dopéct, aby sníh krásně zrůžověl.

Čas přípravy: 30 min