Recepty

Buchty

Anna P.

Suroviny

Těsto:

  • 500 g Sypká směs Zlatka
  • 250 ml mléka
  • 3 žloutky
  • 80 g cukru
  • 80 g másla
  • 5 g cukru
  • Kůra z 1/2 citronu
  • 30 g droždí

Náplň:

  • 400 g jablečných povidel
  • 100 g oleje
  • 20 g másla

Postup

Zaděláme těsto, které po vykynutí rozdělíme na 24 stejných dílů, rozválíme a do středu každého dílku dáme povidla. Naplněné díly zabalíme a vkládáme na pekáč. Každou buchtu potřeme olejem, aby se neslepily. Necháme znovu vykynout a dáme péct do vyhřáté trouby na cca 25 min při 180°C. Ještě teplé potřeme rozpuštěným máslem, do kterého dáme 2 lžíce rumu. Po vychladnutí pocukrujeme.

Recenze 

Obal je moc hezký, mouka pěkně sypká, dobře se zadělávalo, ani jsem nepoužila hnětač. Vše jsem dělala ručně. Dobře kyne, řekla bych, že rychleji než ostatní mouky. Byla jsem s ní moc spokojená.

Anna P.