Recepty

Avokádový hummus na posezení s přáteli

Suroviny

  • Low carb krekry
  • 425 g uvařené cizrny (bez nálevu)
  • 2 středně velká zralá avokáda
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 1 a půl lžíce tahini pasty
  • 3 lžíce čerstvé limetkové šťávy
  • 1 stroužek česneku
  • špetka soli a pepře
  • špetka kmínu
  • 1 – 2 lžíce koriandru
  • vločky sušené červené papriky

Postup

Cizrnu, olivový olej, tahini pastu, limetkovou šťávu a česnek dáme do kuchyňského robota a mixujeme do hladka. Přidáme sůl, pepř, kmín a avokádo a mixujeme další 2 minuty, až dostaneme jemnou a krémovou konzistenci avokádového humusu. Servírujeme s krekry.

Chutná máslově, jemně, krémové a po všech stránkách skvěle. Pokud chcete vyzkoušet něco nového, svěžího a zdravého, máte skvělou příležitost. Tahle dobrota obsahuje spoustu železa, vitamínu C, vlákniny a dokonalých tuků a bílkovin. Je navíc o tolik levnější než ten z obchodu.