Špaldový celozrnný chléb

Představujeme Vám náš nový celozrnný chléb ze špaldové mouky.

Co je vlastně špalda? Špalda je velmi starý druh rozpadavé pšenice a pěstuje se v mnoha zemích světa. V průběhu 19. století její obliba poněkud poklesla, ale nyní se vrací do našich jídelníčků jako zdravé jídlo. Byla pěstována v Evropě již před 8000 lety, pěstovali ji Egypťané, Keltové i Germáni.

Pokud zpracujeme celé zrno špaldy, tak získáme tu nejcennější mouku, která je zdrojem vlákniny a obsahuje spoustu cenných minerálů a vitamínů.

Náš špaldový chléb obsahuje vitamín E a B1, který přispívá k normální činnosti srdce. Je bohatý na vlákninu, obsahuje 6,7 g vlákniny ve 100 g. Najdete v něm i semínka slunečnice a překvapí Vás svou přirozeně oříškovou chutí.

Udělejte něco pro sebe a zároveň si pochutnejte!

Koupíte jej v těchto řetězcích

Výživové hodnoty

Ve 100 g výrobku %* ve 100 g
Energie 1 005 kJ/ 239 kcal 12 %
Tuky 5,5 g 8 %
z toho: nasycené mastné kyseliny 0,7 g 4 %
Sacharidy 35 g 13 %
z toho: cukry 2,8 g 3 %
Vláknina 6,7 g
Bílkoviny 9 g 18 %
Sůl 1,1 g 18 %
Vitamín E 2,5 mg 21 %
Vitamín B1 (Thiamin) 0,2 g 18 %

* Referenční hodnota příjmu u průměrné dospělé osoby (8400 kJ/2000 kcal).

Náš tip

Pomazánka z pečeného kuřete

Zobrazit recept