Představujeme Vám náš nový celozrnný chléb ze špaldové mouky.
Co je vlastně špalda? Špalda je velmi starý druh rozpadavé pšenice a pěstuje se v mnoha zemích světa. V průběhu 19. století její obliba poněkud poklesla, ale nyní se vrací do našich jídelníčků jako zdravé jídlo. Byla pěstována v Evropě již před 8000 lety, pěstovali ji Egypťané, Keltové i Germáni.
Pokud zpracujeme celé zrno špaldy, tak získáme tu
nejcennější mouku, která je zdrojem vlákniny a obsahuje spoustu cenných
minerálů a vitamínů.
Náš špaldový chléb obsahuje vitamín E a B1, který přispívá k normální činnosti srdce. Je bohatý na vlákninu, obsahuje 6,7 g vlákniny ve 100 g. Najdete v něm i semínka slunečnice a překvapí Vás svou přirozeně oříškovou chutí.
Udělejte něco pro sebe a zároveň si pochutnejte!